\(\displaystyle{ x ^{3} -x ^{2} -9x+9 \le 0}\)
\(\displaystyle{ x ^{3}-9x ^{2} +15x-7>0}\)
wielomiany przykład
-
- Użytkownik
- Posty: 2
- Rejestracja: 28 paź 2009, o 17:09
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Krosniewice
wielomiany przykład
Ostatnio zmieniony 28 paź 2009, o 20:41 przez lukki_173, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Cały kod LaTeX-a umieszczaj w tagach[latex]. Ankieta chyba nie jest zbytnio potrzebna. Staraj się lepiej dobierać działy.
Powód: Cały kod LaTeX-a umieszczaj w tagach
-
- Użytkownik
- Posty: 16328
- Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 35 razy
- Pomógł: 3248 razy
wielomiany przykład
Podpowiedź:
\(\displaystyle{ x ^{3} -x ^{2} -9x+9 \le 0}\)
\(\displaystyle{ x^2(x -1) -9(x-1) \le 0}\)
\(\displaystyle{ x ^{3}-9x ^{2} +15x-7>0}\)
\(\displaystyle{ 1}\) jest pierwiastkiem
\(\displaystyle{ x ^{3} -x ^{2} -9x+9 \le 0}\)
\(\displaystyle{ x^2(x -1) -9(x-1) \le 0}\)
\(\displaystyle{ x ^{3}-9x ^{2} +15x-7>0}\)
\(\displaystyle{ 1}\) jest pierwiastkiem