Podaj przykład wielomianu, gdy dany jest pierwiastek
-
- Użytkownik
- Posty: 11
- Rejestracja: 21 paź 2009, o 20:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kwidzyn
- Podziękował: 2 razy
Podaj przykład wielomianu, gdy dany jest pierwiastek
Podaj przykład wielomianu o współczynnikach całkowitych, którego jednym z pierwiastków jest \(\displaystyle{ x_{0}}\) = \(\displaystyle{ \sqrt{11-\sqrt{3}}}\)
- mol_ksiazkowy
- Użytkownik
- Posty: 11373
- Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 3153 razy
- Pomógł: 747 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 11
- Rejestracja: 21 paź 2009, o 20:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kwidzyn
- Podziękował: 2 razy
Podaj przykład wielomianu, gdy dany jest pierwiastek
Dzięki, ale bym był wdzięczny gdybyś przedstawił sposób w jaki znalazłeś ten wielomian
- mol_ksiazkowy
- Użytkownik
- Posty: 11373
- Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 3153 razy
- Pomógł: 747 razy
Podaj przykład wielomianu, gdy dany jest pierwiastek
Bo jesli \(\displaystyle{ x^2=11-\sqrt{3}}\) to \(\displaystyle{ (x^2-11)^2-3 =0}\)