Rozwiązać nieówności

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
14Patryk9
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 203
Rejestracja: 19 sty 2009, o 18:38
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 1 raz

Rozwiązać nieówności

Post autor: 14Patryk9 »

\(\displaystyle{ 4 \left|x \right| - \left|x \right| ^{3} \le 0}\)

oraz

\(\displaystyle{ \left|x-2 \right| ^{3} - 4 \left|x-2 \right| ^{2} \le 0}\)
Ostatnio zmieniony 18 paź 2009, o 09:08 przez czeslaw, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Awatar użytkownika
czeslaw
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2156
Rejestracja: 5 paź 2008, o 22:12
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Politechnika Wrocławska
Podziękował: 44 razy
Pomógł: 317 razy

Rozwiązać nieówności

Post autor: czeslaw »

1. Podstaw \(\displaystyle{ t=|x|}\), pamiętając o tym, że \(\displaystyle{ t \ge 0}\)
2. Podstaw \(\displaystyle{ t=|x-2|}\), pamiętając o tym samym.
ODPOWIEDZ