pierwiastek trzeciego stopnia

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
fish_guts
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 18
Rejestracja: 16 kwie 2008, o 16:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław

pierwiastek trzeciego stopnia

Post autor: fish_guts »

witam.
zrobilem wiekszosc przykladow. i zostal mi jeden, wiem ze banalny ale pomozcie

\(\displaystyle{ \sqrt[3]{121}}\)
agulka1987
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3090
Rejestracja: 24 paź 2008, o 15:23
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Opole
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 879 razy

pierwiastek trzeciego stopnia

Post autor: agulka1987 »

\(\displaystyle{ =11^{ \frac{2}{3}}}\)
fish_guts
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 18
Rejestracja: 16 kwie 2008, o 16:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław

pierwiastek trzeciego stopnia

Post autor: fish_guts »

taki wynik po prostu, bez liczenia? tak hop siup?
Awatar użytkownika
qba1337
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 304
Rejestracja: 20 lis 2008, o 17:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: xXx
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 40 razy

pierwiastek trzeciego stopnia

Post autor: qba1337 »

Korzystając z własności:

\(\displaystyle{ \sqrt[n]{x^{m}}=x^{ \frac{m}{n}}}\)
fish_guts
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 18
Rejestracja: 16 kwie 2008, o 16:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław

pierwiastek trzeciego stopnia

Post autor: fish_guts »

nie mielismy takiej zaleznosci. ale to jest stopnia 3 wiec jak moze byc 11?
ODPOWIEDZ