Jak złożyc ten wielomian?

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
dżi-unit
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 402
Rejestracja: 13 paź 2008, o 18:01
Płeć: Kobieta

Jak złożyc ten wielomian?

Post autor: dżi-unit »

Jak złożyc ten wielomian?

\(\displaystyle{ W(x) = x^3 - \frac{1}{4}x^2 + \frac{1}{2}x + \frac{3}{4}}\)
Ostatnio zmieniony 11 paź 2009, o 20:20 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
ODPOWIEDZ