wielomian po rozłożeniu

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
monika10109
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 63
Rejestracja: 5 paź 2009, o 16:08
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Pomorskie
Podziękował: 25 razy

wielomian po rozłożeniu

Post autor: monika10109 »

wielomian \(\displaystyle{ W(x)=-4x ^{4}+26x ^{3}-12x ^{2}}\) po rozłożeniu na czynniki ma postać
Hania_87
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 860
Rejestracja: 18 cze 2007, o 20:57
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Rybnik
Podziękował: 86 razy
Pomógł: 57 razy

wielomian po rozłożeniu

Post autor: Hania_87 »

dajesz mnóstwo postów, wiesz w ogóle co masz zrobić?
z czym masz problem?
monika10109
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 63
Rejestracja: 5 paź 2009, o 16:08
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Pomorskie
Podziękował: 25 razy

wielomian po rozłożeniu

Post autor: monika10109 »

sprawdzam czy mam dobrze zrobione zadania i w czym ewentualnie są źle zrobione, nie jestem dobra z matmy więc czasami się zdarzą błędy nie chcesz mi pomóc to nie pisz nikt Cię nie zmusza
Hania_87
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 860
Rejestracja: 18 cze 2007, o 20:57
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Rybnik
Podziękował: 86 razy
Pomógł: 57 razy

wielomian po rozłożeniu

Post autor: Hania_87 »

monika10109 pisze:sprawdzam czy mam dobrze zrobione zadania
pokaż jak masz zrobione to zadanie
jak chcesz sie nauczyć matmy, to rób zadania a nie licz na gotowce
monika10109
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 63
Rejestracja: 5 paź 2009, o 16:08
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Pomorskie
Podziękował: 25 razy

wielomian po rozłożeniu

Post autor: monika10109 »

nie licze na gotowce
agulka1987
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3090
Rejestracja: 24 paź 2008, o 15:23
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Opole
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 879 razy

wielomian po rozłożeniu

Post autor: agulka1987 »

\(\displaystyle{ =-4x^4+24x^3+2x^3-12x^2 = -4x^3(x-6)+2x^2(x-6) = (-4x^3+2x^2)(x-6) = -2x^2(x-1)(x-6)}\)
Hania_87
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 860
Rejestracja: 18 cze 2007, o 20:57
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Rybnik
Podziękował: 86 razy
Pomógł: 57 razy

wielomian po rozłożeniu

Post autor: Hania_87 »

agulka1987, właśnie mówię, by nie było gotowców... monika10109, miała pokazać jak robi to zadanie...
monika10109
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 63
Rejestracja: 5 paź 2009, o 16:08
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Pomorskie
Podziękował: 25 razy

wielomian po rozłożeniu

Post autor: monika10109 »

nie będę Ci pokazywać moja sprawa jak robie a skoro umieszczam zadanie tu tzn że nie umiem
Hania_87
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 860
Rejestracja: 18 cze 2007, o 20:57
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Rybnik
Podziękował: 86 razy
Pomógł: 57 razy

wielomian po rozłożeniu

Post autor: Hania_87 »

monika10109 pisze:nie będę Ci pokazywać moja sprawa jak robie a skoro umieszczam zadanie tu tzn że nie umiem
monika10109, czego nie umiesz?
agulka1987, podała Ci na tacy
Więc czego nie umiesz?
monika10109 pisze: sprawdzam czy mam dobrze zrobione zadania
jak sprawdzasz, to znaczy że masz zrobione zadanie

Twoje wypowiedzi wzajemnie się wykluczają
ODPOWIEDZ