Znajdź liczbę....
-
- Użytkownik
- Posty: 660
- Rejestracja: 13 gru 2008, o 21:01
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bolesławiec
- Podziękował: 263 razy
- Pomógł: 3 razy
Znajdź liczbę....
Której kwadrat jest o 2 mniejszy od jej 4 potęgi..
Zapis, ok?
\(\displaystyle{ (x^{2}-2)^{4}=x}\)
\(\displaystyle{ x^{6}-2^{4}-x=0}\)
STOP TU SIĘ SKRÓCI!! -- 3 października 2009, 21:47 --i wyszła f. kwadratowa. Pozdrawiam!
Zapis, ok?
\(\displaystyle{ (x^{2}-2)^{4}=x}\)
\(\displaystyle{ x^{6}-2^{4}-x=0}\)
STOP TU SIĘ SKRÓCI!! -- 3 października 2009, 21:47 --i wyszła f. kwadratowa. Pozdrawiam!
- mmoonniiaa
- Użytkownik
- Posty: 5482
- Rejestracja: 21 lis 2007, o 19:53
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękował: 21 razy
- Pomógł: 1470 razy
Znajdź liczbę....
józef92, źle zapisałeś to równanie, powinno być tak:
\(\displaystyle{ x^2+2=x^4}\)
\(\displaystyle{ x^2+2=x^4}\)
- mmoonniiaa
- Użytkownik
- Posty: 5482
- Rejestracja: 21 lis 2007, o 19:53
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękował: 21 razy
- Pomógł: 1470 razy
- mmoonniiaa
- Użytkownik
- Posty: 5482
- Rejestracja: 21 lis 2007, o 19:53
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękował: 21 razy
- Pomógł: 1470 razy
- mmoonniiaa
- Użytkownik
- Posty: 5482
- Rejestracja: 21 lis 2007, o 19:53
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękował: 21 razy
- Pomógł: 1470 razy