dzielenie wielomianu przez wielomian

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
14Patryk9
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 203
Rejestracja: 19 sty 2009, o 18:38
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 1 raz

dzielenie wielomianu przez wielomian

Post autor: 14Patryk9 »

Reszta z dzielenia wielomianu \(\displaystyle{ w (x)}\) przez wielomian \(\displaystyle{ p(x)= x ^{4} +x ^{3} -3x ^{2} -4x-4}\) jest wielomianem \(\displaystyle{ R(x)= x ^{3}-5x+1}\). Wyznacz resztę z dzielenia tego wielomianu przez wielomian \(\displaystyle{ f(x)=x ^{2} -4}\)
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2009, o 21:42 przez czeslaw, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości. Nie zamieszczaj treści zadania w klamrach [latex] !
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23493
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3263 razy

dzielenie wielomianu przez wielomian

Post autor: piasek101 »

139469.htm
ODPOWIEDZ