rozwinięcie dwumianu

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
andrzej1973
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 33
Rejestracja: 11 wrz 2009, o 16:41
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Osiek nad Notecią
Podziękował: 16 razy

rozwinięcie dwumianu

Post autor: andrzej1973 »

Jak rozwinąć dwumian \(\displaystyle{ \left( x \sqrt{x}+ \frac{2}{ x^{2} } \right) ^{6}}\) aby wyznaczyć wspólczynnik przy \(\displaystyle{ x^{2}}\) z góry serdeczne dzięki. Ewentualnie jak rozpisać \(\displaystyle{ \left(a +b \right) ^{6}}\) próbowałem rozpisac i za kazdym razem wychodziło coś innego.
xanowron
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1996
Rejestracja: 20 maja 2008, o 15:14
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa/Stalowa Wola
Podziękował: 42 razy
Pomógł: 247 razy

rozwinięcie dwumianu

Post autor: xanowron »

Może tu będzie dla Ciebie jaśniej:
137547.htm
ODPOWIEDZ