Kto po Moze.....rownania wielomianowe i krotnosci wielomiano

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
karols16
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 28 maja 2009, o 17:53
Płeć: Kobieta

Kto po Moze.....rownania wielomianowe i krotnosci wielomiano

Post autor: karols16 »

Kto rozwiaze takie cos
a) 5x^2 (x-1) (x^2-1) =0
b) -3x^3 + 8x^2 + x =0
c) 2x^3 + 4x - x^2 - 2 =0
I drugie ustal pierwiastki i ich krotnosci wielomianu
W(x) = (4x^3 - x) (x^2 - 2x^3)^2
bedbet
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2530
Rejestracja: 15 mar 2008, o 22:03
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Lublin
Podziękował: 47 razy
Pomógł: 248 razy

Kto po Moze.....rownania wielomianowe i krotnosci wielomiano

Post autor: bedbet »

Popraw zapis.
ODPOWIEDZ