ktoumi to wyliczyc?

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
Berciko
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 27 kwie 2009, o 21:22
Płeć: Mężczyzna

ktoumi to wyliczyc?

Post autor: Berciko »

1.Przedstaw w postaci potegi
a) [2- ^{} 2) ^{} -3 ] ^{} 4:[(2- ^{} 3) ^{} -1] ^{} 2

B) (a ^{} 2: sqrt[]{} 2√a) ^{} 3:(:a*a minus jedna druga) ^{} -2


2.Rozwiąz rownanie
A) jedna druga „log”(x+3)= 1 minus jedna druga „log”(x+24)
B) log _{} 3[log _{} 0,5(x+1)]=1
C) ( jedna piata) ^{} x=√25 ^{} 3x

Rozwiaz nierownosc
Ab).
4 ^{} 2x+3 >rowne ( jedna druga) ^{} x2

Cd).
log _{} 0,5(3x+2)-log _{} 0,5(2x+1<-3


zostały mi te zadania niewiem jak je obliczyć czy ktoś pomoże mi wyliczyć i napisze mi jak to sie
liczy?


zadanie najlepiej wysle na emaila w wordzie ładnie widac co i jak
sylwuch
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 65
Rejestracja: 9 sty 2007, o 16:27
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Bydgoszcz / Gdańsk
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 8 razy

ktoumi to wyliczyc?

Post autor: sylwuch »

jak napiszesz to w tex'ie to chętnie pomogę bo tu niestety niewiele widać o co chodzi...
Rogal
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5405
Rejestracja: 11 sty 2005, o 22:21
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: a z Limanowej
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 422 razy

ktoumi to wyliczyc?

Post autor: Rogal »

Nikt nie umi, bo nie wiadomo, co jest napisane. Jak poprawisz temat na regulaminowy, zapis będzie w LaTeXu, to pewno ktoś na to spojrzy. Masz dzień licząc od teraz.
ODPOWIEDZ