wyznacz współczynniki b i c trójmianu kwadratowego
-
- Użytkownik
- Posty: 12
- Rejestracja: 14 kwie 2009, o 12:33
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 3 razy
wyznacz współczynniki b i c trójmianu kwadratowego
wyznacz współczynniki b i c trójmianu kwadratowego y= x^2 + bx +c, tak aby do wykresu trójmianu należały punkty A=(3,9) i B=(-1,9).
-
- Użytkownik
- Posty: 12
- Rejestracja: 14 kwie 2009, o 12:33
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 3 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 729
- Rejestracja: 19 mar 2009, o 11:18
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 220 razy
wyznacz współczynniki b i c trójmianu kwadratowego
\(\displaystyle{ \begin{cases} 3b+c=0\\ c=8+b \end{cases}}\)
\(\displaystyle{ \begin{cases} c=8+b\\ 4b=-8 \end{cases}}\)
\(\displaystyle{ \begin{cases} c=8+b\\ b=-2 \end{cases}}\)
\(\displaystyle{ \begin{cases} c=6\\ b=-2 \end{cases}}\)
\(\displaystyle{ y=x^2-2x+6}\)
\(\displaystyle{ \begin{cases} c=8+b\\ 4b=-8 \end{cases}}\)
\(\displaystyle{ \begin{cases} c=8+b\\ b=-2 \end{cases}}\)
\(\displaystyle{ \begin{cases} c=6\\ b=-2 \end{cases}}\)
\(\displaystyle{ y=x^2-2x+6}\)