Rozwiązywanie nierówności

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
tomo35cm
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 16 kwie 2009, o 17:18
Płeć: Kobieta

Rozwiązywanie nierówności

Post autor: tomo35cm »

Witam. Jestm tu nowy i wiem że chyba zły dzial wybrałem .. ale luzz Mam do was prosbe drodzy użytkownicy tego forum , o rozwiązanie zadania 2, 3,4 i 5 choc moze byc w tym otstatnim problem w wykresem ;/ Z góry dziekuje za rozwiązanie
Pozdrawiam.

zad 2 *2 - do drugiej potęgi
Wyznacz b i c wielomianu
w(x) = 3x* 2-bx + c tak aby W(1)=3 i W(-1)= 0

zad 3
Rożłóż na czynniki
a) w(x)=x*3-5x*2-x+5
b) w(x)= x*3- 125

zad 4 Rozwiąż równanie
4x*5-x*3-4x*2+1=0

za5 Rozwiąż nierówność i narysuj do tego szkic
(6-x)*2( x-1)*3(x*2-9) mniejsze bądż równe od 0

to wszystko.
Rogal
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5405
Rejestracja: 11 sty 2005, o 22:21
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: a z Limanowej
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 422 razy

Rozwiązywanie nierówności

Post autor: Rogal »

Ja mam prośbę (w sumie nie do odrzucenia) do Ciebie - popraw swój post na regulaminowy (patrz linki w moim podpisie), napisz do mnie PW podając link do tego tematu, to zostanie odblokowany.
Na zachętę temat przenoszę w odpowiedni dział.
Zablokowany