ciągi arytmetyczne

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
gucio67
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 7 kwie 2009, o 19:50
Płeć: Mężczyzna

ciągi arytmetyczne

Post autor: gucio67 »

prosze o pomoc !



Które z podanych ciągów śa ciagami artmetycznymi
a(n) = 2n

a(n)= 5n do kwadratu - 7

Znajdz 13 wyraz ciągu artmetyczneo jeśli
1) a(5) = 0 2) a(6) = -1,5

Wyznacz róznoice r ciągu artmetycznego mając dane :
a(1) = 28,5 a(46) = 6

bede bardzo wdZieczny
bedbet
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2530
Rejestracja: 15 mar 2008, o 22:03
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Lublin
Podziękował: 47 razy
Pomógł: 248 razy

ciągi arytmetyczne

Post autor: bedbet »

Popraw zapis.
ODPOWIEDZ