\(\displaystyle{ W_{4}(x)= x^{7} - 2x^{2} + 5}\) \(\displaystyle{ W_{2}(x)= -x^{3} - 3x^{2} - 3x}\)
wyznacz wielomiany : \(\displaystyle{ W_{1} + W_{2}}\), \(\displaystyle{ W_{1} - W_{2}}\), \(\displaystyle{ W_{1} \cdot W_{2}}\)
wyznacz wielomiany
wyznacz wielomiany
Ostatnio zmieniony 14 mar 2009, o 14:53 przez Nakahed90, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa zapisu. Proszę zapoznać się z instrukcją LaTeX-a: http://matematyka.pl/latex.htm.
Powód: Poprawa zapisu. Proszę zapoznać się z instrukcją LaTeX-a: http://matematyka.pl/latex.htm.
-
- Użytkownik
- Posty: 3090
- Rejestracja: 24 paź 2008, o 15:23
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Opole
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 879 razy
wyznacz wielomiany
\(\displaystyle{ W1 + W2 = x^7-x^3-5x^2-3x+5}\)
\(\displaystyle{ W1 - W2 = x^7+x^3+x^2+3x+5}\)
\(\displaystyle{ W1 \cdot W2 = -x^{10}-3x^9-3x^8+2x^5+6x^4+x^3-15x^2-15x}\)
\(\displaystyle{ W1 - W2 = x^7+x^3+x^2+3x+5}\)
\(\displaystyle{ W1 \cdot W2 = -x^{10}-3x^9-3x^8+2x^5+6x^4+x^3-15x^2-15x}\)