Problem z wielomianami

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
student_UMCS
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 11 sty 2006, o 16:00
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Lublin
Podziękował: 1 raz

Problem z wielomianami

Post autor: student_UMCS »

Mam problem z wyznaczeniem wyników operacji na zbiorach:
Wyznaczyć \(\displaystyle{ A \cap B, A B}\) następujących zbiorów:

\(\displaystyle{ \large A=\{x Q:\: x^{3} - 5x + 4 q 0\}}\)

\(\displaystyle{ \large B=\{x R:\: x^{3} - 5x + 3 = 0\}}\)

Bardzo proszę o pomoc
ODPOWIEDZ