Znajdź resztę z dzielenia wielomianu przez dwumian

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
skowron6
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 159
Rejestracja: 6 sie 2008, o 15:13
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kłodzko
Podziękował: 47 razy

Znajdź resztę z dzielenia wielomianu przez dwumian

Post autor: skowron6 »

Znajdź resztę z dzielenia wielomianu przez dwumian \(\displaystyle{ x^{3}-x}\), wiedząc, że W(0)=2, W(1)=-1, W(-1)= 3
maise
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1327
Rejestracja: 25 maja 2008, o 15:36
Płeć: Kobieta
Podziękował: 5 razy
Pomógł: 335 razy

Znajdź resztę z dzielenia wielomianu przez dwumian

Post autor: maise »

21442.htm
ODPOWIEDZ