Jak policzyć parametry a i b, jeśli wielomian dzieli się ...
Jak policzyć parametry a i b, jeśli wielomian dzieli się ...
...przez \(\displaystyle{ x^2-x-2}\)? Na jakie dwa dwumiany można to zamienić?
- sea_of_tears
- Użytkownik
- Posty: 1641
- Rejestracja: 2 lis 2007, o 20:13
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Śląsk
- Podziękował: 30 razy
- Pomógł: 548 razy
Jak policzyć parametry a i b, jeśli wielomian dzieli się ...
\(\displaystyle{ x^2-x-2\newline
\Delta=1+8=9\newline
\sqrt{\Delta}=3\newline
x_1=\frac{1-3}{2}=-1\newline
x_2=\frac{1+3}{2}=2
\newline
x^2-x-2=(x+1)(x-2)}\)
\Delta=1+8=9\newline
\sqrt{\Delta}=3\newline
x_1=\frac{1-3}{2}=-1\newline
x_2=\frac{1+3}{2}=2
\newline
x^2-x-2=(x+1)(x-2)}\)
Jak policzyć parametry a i b, jeśli wielomian dzieli się ...
Czyli tak:
\(\displaystyle{ \begin{cases} W(-1)=0 \\ W(2)=0 \end{cases}}\)?
\(\displaystyle{ \begin{cases} W(-1)=0 \\ W(2)=0 \end{cases}}\)?
Jak policzyć parametry a i b, jeśli wielomian dzieli się ...
Ale każą \(\displaystyle{ a}\) i \(\displaystyle{ b}\) policzyć.-- 27 lut 2009, o 20:37 --Już policzyłem.