wielomiany
-
- Użytkownik
- Posty: 1
- Rejestracja: 26 lut 2009, o 19:35
- Płeć: Kobieta
wielomiany
Dane są dwa wielomiany \(\displaystyle{ W(x)=3-x^{2}}\) oraz \(\displaystyle{ P(x)=2x^{2}-x+3}\).Znajdź \(\displaystyle{ W(-2), P(-x), P(x)-W(x), 3W(x)\cdot P(x)}\)
Ostatnio zmieniony 26 lut 2009, o 19:55 przez Nakahed90, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Poprawa wiadomości. Nieczytalny zapis - brak LaTeX-a. Prosze zapoznac sie z instrukcja: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Poprawa wiadomości. Nieczytalny zapis - brak LaTeX-a. Prosze zapoznac sie z instrukcja: http://matematyka.pl/latex.htm .
- południowalolka
- Użytkownik
- Posty: 349
- Rejestracja: 9 wrz 2007, o 13:37
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: warszawa
- Podziękował: 70 razy
- Pomógł: 23 razy
wielomiany
W(-2)=-1
\(\displaystyle{ P(-x)=2x ^{2} +x+3}\)
\(\displaystyle{ P(x)-W(x)=2x ^{2} -x+3-3+x ^{2}=3x ^{2} -x}\)
\(\displaystyle{ P(-x)=2x ^{2} +x+3}\)
\(\displaystyle{ P(x)-W(x)=2x ^{2} -x+3-3+x ^{2}=3x ^{2} -x}\)