Mnożenie wielomianów
-
- Użytkownik
- Posty: 217
- Rejestracja: 29 sty 2009, o 13:43
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 68 razy
Mnożenie wielomianów
\(\displaystyle{ \frac{a+b}{(b-c)(c-a)}- \frac{b+c}{(a-c)(a-b)}- \frac{a+c}{(b-a)(b-c)}}\)
Mnożenie wielomianów
\(\displaystyle{ =\frac{a+b}{(b-c)(c-a)} + \frac{b+c}{(c-a)(a-b)} = \frac{a+c}{(a-b)(b-c)} \\ \\
=\frac{(a+b)(a-b) + (b+c)(b-c) + (a+c)(a-c)}{(b-c)(c-a)(a-b)} \\ \\
=\frac{a^2 -b^2 + b^2 - c^2 + c^2 - a^2}{\ldots}=0}\)
=\frac{(a+b)(a-b) + (b+c)(b-c) + (a+c)(a-c)}{(b-c)(c-a)(a-b)} \\ \\
=\frac{a^2 -b^2 + b^2 - c^2 + c^2 - a^2}{\ldots}=0}\)
Mnożenie wielomianów
bo koledze sie nie chcialo przepisywac tego co bylo w mianowniku. Najwazniejszy i tak byl licznik;]
Mnożenie wielomianów
\(\displaystyle{ \forall_{\ldots \in \mathbb{R} \backslash \{0\}} \left( \frac{0}{\ldots} = 0 \right)}\)
- Swistak
- Użytkownik
- Posty: 1874
- Rejestracja: 30 wrz 2007, o 22:04
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 99 razy
- Pomógł: 87 razy
Mnożenie wielomianów
Lol ktoś mi się na konto włamał oO. Ja na serio nie pisałem tego posta wyżej. Dzisiaj o 16:12 grałem w bilarda w Pałacu Młodzieży oO.
A co to ten kwantyfikator, to oczywiście wiem ;P.
A co to ten kwantyfikator, to oczywiście wiem ;P.