wielomian spelniajacy warunki interpolacyjce

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
zabencia
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 4 lut 2009, o 22:34
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 8 razy
Pomógł: 1 raz

wielomian spelniajacy warunki interpolacyjce

Post autor: zabencia »

wzynacyzc wielomian w(x) spelniajacy warunki interpolacyjce

\(\displaystyle{ w(2)=19 \\ w'(2)=28\\w(3)=62 \\ w'(3)=60}\)
Ostatnio zmieniony 5 lut 2009, o 21:57 przez nuclear, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytalny zapis - brak LaTeX-a. Prosze zapoznac sie z instrukcja: http://matematyka.pl/latex.htm .
ODPOWIEDZ