Witam
Chodzi o rozwiązanie końcowego równania prądu w stanie nieustalonym. Kombinowałem ale nie wychodzi więc może ktoś pomoże:
\(\displaystyle{ I(s)=\frac{(0,2039s+100)}{s(0,0003125s^2+0,21875s+50)}}\)
Równanie prądu w stanie nieustalonym - wielomian w mianownik
Równanie prądu w stanie nieustalonym - wielomian w mianownik
Ostatnio zmieniony 3 lut 2009, o 21:29 przez nuclear, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: następnym razem skorzystaj z LateXu
Powód: następnym razem skorzystaj z LateXu
-
- Użytkownik
- Posty: 343
- Rejestracja: 12 paź 2007, o 19:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Piastów /Warszawa
- Pomógł: 64 razy
Równanie prądu w stanie nieustalonym - wielomian w mianownik
chodzi ci o jakies max wartosci czy miejsca zerowe??
Równanie prądu w stanie nieustalonym - wielomian w mianownik
Równanie oblicza się ze wzoru:
I(s)=M(s1)/N'(s1)
gdzie M i N to kolejno licznik i mianownik.Pierwiastki z mianownika to:
s1=-350+j193,65 - ten podstawiamy w miejsce "s"
s2=-350-j193,65
s3=0
Następnie wylicza się pochodną z mianownika i podstawiając s1 doprowadza równanie do najprostszej postaci.
I(s)=M(s1)/N'(s1)
gdzie M i N to kolejno licznik i mianownik.Pierwiastki z mianownika to:
s1=-350+j193,65 - ten podstawiamy w miejsce "s"
s2=-350-j193,65
s3=0
Następnie wylicza się pochodną z mianownika i podstawiając s1 doprowadza równanie do najprostszej postaci.