Funkcja składana.

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
Koper159
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 22 sty 2009, o 20:21
Płeć: Mężczyzna

Funkcja składana.

Post autor: Koper159 »

Funkcja okreslona jest wzorem ( wieloelemntowy zbior)

\(\displaystyle{ f(x)=egin{cases} x-6 ext{ dla } xgeqslant 5\
-x+2 ext{ dla }xin [-5;5)\
x+k ext{ dla } x<-5end{cases}}\)


a) podaj Dziedizne funkcji
b)Wyznacz Miejsca Zerowe
c) Naszkicuj wykres xD
d) podaj Zbior Wartosci

Pomozecie??

Interpretacja treści - na tyle, na ile zrozumiałam. Sugeruję zapoznać się z LaTeX-em, następny taki post trafi do kosza.
Awatar użytkownika
Ateos
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1100
Rejestracja: 10 maja 2008, o 17:00
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Swarzędz
Podziękował: 27 razy
Pomógł: 214 razy

Funkcja składana.

Post autor: Ateos »

-x+2 dla -5<lub rownego x<5
< tego nie rozumiem:/
uzyj Tex'a (po lewej od okienka do pisania)

Kod: Zaznacz cały

[tex]x \ge  x\le [/tex]
>> \(\displaystyle{ x \ge x\le}\)
ODPOWIEDZ