Równanie

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
oholipka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 21
Rejestracja: 3 cze 2008, o 16:41
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: bydgoszcz
Podziękował: 4 razy

Równanie

Post autor: oholipka »

Rozwiąż równanie.
\(\displaystyle{ x^2+4x-21=0}\)
Awatar użytkownika
Natasha
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 986
Rejestracja: 9 lis 2008, o 15:08
Płeć: Kobieta
Podziękował: 97 razy
Pomógł: 167 razy

Równanie

Post autor: Natasha »

liczysz deltę i pierwiastki, żadna filozofia
Awatar użytkownika
Natasha
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 986
Rejestracja: 9 lis 2008, o 15:08
Płeć: Kobieta
Podziękował: 97 razy
Pomógł: 167 razy

Równanie

Post autor: Natasha »

\(\displaystyle{ x _{1} = -7}\)
\(\displaystyle{ x _{2} = 3}\)
ODPOWIEDZ