\(\displaystyle{ 2x^{4}+3x^{3}+3x-2 =0}\)
Próbowałem to dzielić ale nic mi się nie udawało, jak to należy wykonać?
Rozwiąż równanie
-
- Użytkownik
- Posty: 140
- Rejestracja: 21 wrz 2008, o 12:24
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: z daleka
- Podziękował: 45 razy
- Artist
- Użytkownik
- Posty: 865
- Rejestracja: 27 sty 2008, o 21:07
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Brodnica
- Podziękował: 27 razy
- Pomógł: 239 razy
Rozwiąż równanie
\(\displaystyle{ ...=2(x^{4}-1)+3x(x^{2}+1)=2(x^{2}-1)(x^{2}+1)+3x(x^{2}+1)=
(x^{2}+1)(2(x^{2}-1)+3x)=(x^{2}+1)(2x^{2}+3x-2)}\)
Tą kwadratówkę to sobie rozwiąż już sam.
(x^{2}+1)(2(x^{2}-1)+3x)=(x^{2}+1)(2x^{2}+3x-2)}\)
Tą kwadratówkę to sobie rozwiąż już sam.
-
- Użytkownik
- Posty: 140
- Rejestracja: 21 wrz 2008, o 12:24
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: z daleka
- Podziękował: 45 razy