suma liczb równa ich iloczynowi

Podzielność. Reszty z dzielenia. Kongruencje. Systemy pozycyjne. Równania diofantyczne. Liczby pierwsze i względnie pierwsze. NWW i NWD.
Ewcia
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 100
Rejestracja: 15 wrz 2004, o 20:37
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Podziękował: 10 razy

suma liczb równa ich iloczynowi

Post autor: Ewcia »

mam takie zadanko: Zauwaz ze suma liczb 1,2,3 jest rowna iloczynowi tych liczb 1+2+3=1*2*3


znajdz liczby o tej wlasnosci : a)dwie , b) cztery , c) pięc
a) łatwe 2+2=2*2 ale reszta....
binaj
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 547
Rejestracja: 20 lis 2007, o 15:03
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Podziękował: 37 razy
Pomógł: 120 razy

suma liczb równa ich iloczynowi

Post autor: binaj »

\(\displaystyle{ 1+1+2+4=1 1 2 4}\)

\(\displaystyle{ 1+1+1+2+5=1 1 1 2 5}\)
ODPOWIEDZ