Zapisz w postaci sumy.

Podzielność. Reszty z dzielenia. Kongruencje. Systemy pozycyjne. Równania diofantyczne. Liczby pierwsze i względnie pierwsze. NWW i NWD.
trebor310
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 7 maja 2007, o 16:20
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 8 razy

Zapisz w postaci sumy.

Post autor: trebor310 »

Witam,
Proszę o pomoc w rozwiązaniu następujących wyrażeń algebraicznych:
a) \(\displaystyle{ 2\sqrt{3}(7\sqrt{3}-1)^2}\)
b) \(\displaystyle{ (5\sqrt{2}-1)^2(2\sqrt{2}+1)}\)

Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ