Zbiory z Algebry

Podzielność. Reszty z dzielenia. Kongruencje. Systemy pozycyjne. Równania diofantyczne. Liczby pierwsze i względnie pierwsze. NWW i NWD.
bandeo242
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 14 lis 2007, o 23:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Olsztyn

Zbiory z Algebry

Post autor: bandeo242 »

Wskaż elementy w podanych zbiorach

a)

A={a,b,{a}, {a,{b}}}

b)

B={{Ć},Ć,{Ć,a}}

c)

C={{a,b},{Ć,b}}

d)

D={{a,{Ć},b}}

e)

E={a,{{Ć},b}}


Wydaje mi się że to będzie tak:

a)
zbiór ma 4 elementy

aÎA
bÎA
{a} zbiór 1 elementowy należący do zbioru A {a}ÎA
{a,{b}} zbiór należący do zbioru A {a,{b}}ÎA

b)
zbiór ma 2 elementy
ĆÎB
aÎB
c)
zbiór ma 2 elementy
{a,b}ÎC
{Ć,b}ÎC
d)
zbiór ma 1 element
{{a,{Ć},b}}ÎD
ĆÎD
e)
zbiór ma 2 elementy
aÎE
{{Ć},b}ÎE

to "Î" znaczy to
to "Ć" to jest zbiór pusty
Czy dobrze myśle jeżeli nie to prosze mnie poprawić
z góry dziękuje
Awatar użytkownika
arek1357
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5748
Rejestracja: 6 gru 2006, o 09:18
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: blisko
Podziękował: 131 razy
Pomógł: 526 razy

Zbiory z Algebry

Post autor: arek1357 »

B ma 3 elementy reszta chyba ok
ODPOWIEDZ