Podzielność. Reszty z dzielenia. Kongruencje. Systemy pozycyjne. Równania diofantyczne. Liczby pierwsze i względnie pierwsze. NWW i NWD.
-
flake
- Użytkownik
- Posty: 21
- Rejestracja: 3 lis 2007, o 19:47
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 6 razy
Post
autor: flake »
Ile zer ma na koncu liczba \(\displaystyle{ 99!}\)?
-
arek1357
- Użytkownik
- Posty: 5748
- Rejestracja: 6 gru 2006, o 09:18
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: blisko
- Podziękował: 131 razy
- Pomógł: 526 razy
Post
autor: arek1357 »
tyle ile w iloczynie jest piątek
-
LichuKlichu
- Użytkownik
- Posty: 369
- Rejestracja: 11 lis 2007, o 10:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Szczyrk
- Podziękował: 15 razy
- Pomógł: 89 razy
Post
autor: LichuKlichu »
a ja bym powiedział tyle ile jest: par (5 z 2) + zera, czyli razem 19
-
LichuKlichu
- Użytkownik
- Posty: 369
- Rejestracja: 11 lis 2007, o 10:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Szczyrk
- Podziękował: 15 razy
- Pomógł: 89 razy
Post
autor: LichuKlichu »
LichuKlichu pisze:a ja bym powiedział tyle ile jest: par (5 z 2) + zera, czyli razem 19
z tymi parami chodziło mi o miejsca jedności np.: 2 i 5, 12 i 15... 92 i 95,
-
arek1357
- Użytkownik
- Posty: 5748
- Rejestracja: 6 gru 2006, o 09:18
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: blisko
- Podziękował: 131 razy
- Pomógł: 526 razy
Post
autor: arek1357 »
Dwójek jest więcej niż piątek i dlatego zależy wszystko od piątek
-
LichuKlichu
- Użytkownik
- Posty: 369
- Rejestracja: 11 lis 2007, o 10:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Szczyrk
- Podziękował: 15 razy
- Pomógł: 89 razy
Post
autor: LichuKlichu »
czemu więcej?? tyle samo:
2,5
12,15
22,25
32,35
42,45
52,55
62,65
72,75
82,85
92,95
-
arek1357
- Użytkownik
- Posty: 5748
- Rejestracja: 6 gru 2006, o 09:18
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: blisko
- Podziękował: 131 razy
- Pomógł: 526 razy
Post
autor: arek1357 »
ale nie birzesz pod uwagę potęg
-
LichuKlichu
- Użytkownik
- Posty: 369
- Rejestracja: 11 lis 2007, o 10:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Szczyrk
- Podziękował: 15 razy
- Pomógł: 89 razy
Post
autor: LichuKlichu »
aa, już kumam o co biega
25 to \(\displaystyle{ 5\cdot 5}\)
a 75 to \(\displaystyle{ 5\cdot 5\cdot 3}\)
-
flake
- Użytkownik
- Posty: 21
- Rejestracja: 3 lis 2007, o 19:47
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 6 razy
Post
autor: flake »
To jak będzie ostatecznie?
-
Szemek
- Użytkownik
- Posty: 4819
- Rejestracja: 10 paź 2006, o 23:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękował: 43 razy
- Pomógł: 1407 razy
Post
autor: Szemek »
\(\displaystyle{ 9332621544394415268169923885626670049071596826438162146859296 \\ 3895217599993229915608941463976156518286253697920827223758251 \\ 1852109168640000000000000000000000}\)
policz zera
-
arek1357
- Użytkownik
- Posty: 5748
- Rejestracja: 6 gru 2006, o 09:18
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: blisko
- Podziękował: 131 razy
- Pomógł: 526 razy
Post
autor: arek1357 »
NNo czyli wyszło na moje