Rozstrzygnac

Podzielność. Reszty z dzielenia. Kongruencje. Systemy pozycyjne. Równania diofantyczne. Liczby pierwsze i względnie pierwsze. NWW i NWD.
jachex
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 8 lis 2007, o 22:16
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Piotrkow
Podziękował: 2 razy

Rozstrzygnac

Post autor: jachex »

podobienstwo do om - usuniete
Ostatnio zmieniony 8 lis 2007, o 23:35 przez jachex, łącznie zmieniany 1 raz.
andkom
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 636
Rejestracja: 10 paź 2007, o 12:57
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Pomógł: 350 razy

Rozstrzygnac

Post autor: andkom »

Nie.
Rozważ a=b=2 oraz c=4.
jachex
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 8 lis 2007, o 22:16
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Piotrkow
Podziękował: 2 razy

Rozstrzygnac

Post autor: jachex »

usuniete - podobienstwo do om
Ostatnio zmieniony 8 lis 2007, o 23:34 przez jachex, łącznie zmieniany 1 raz.
andkom
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 636
Rejestracja: 10 paź 2007, o 12:57
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Pomógł: 350 razy

Rozstrzygnac

Post autor: andkom »

Na podpunkt b) nie odpowiem, gdyż byłoby to zbyt bliskie zadaniu 5 z tegorocznej Olimpiady Matematycznej. Termin nadsyłania rozwiązań tego zadania upłynie dopiero w poniedziałek.
jachex
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 8 lis 2007, o 22:16
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Piotrkow
Podziękował: 2 razy

Rozstrzygnac

Post autor: jachex »

aha ok to troche nad tym posiedze i moze cos wymysle z gory dzieki :]
ODPOWIEDZ