Wypisz wyrazy zbiorów, oraz wykonaj działania?

Podzielność. Reszty z dzielenia. Kongruencje. Systemy pozycyjne. Równania diofantyczne. Liczby pierwsze i względnie pierwsze. NWW i NWD.
ptasior
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 24
Rejestracja: 27 lis 2005, o 22:14
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: kłodzko
Podziękował: 2 razy

Wypisz wyrazy zbiorów, oraz wykonaj działania?

Post autor: ptasior »

Takie oto zadanko do rozwiązania:
Wypisz wyrazy zbiorów, oraz wykonaj działania.
\(\displaystyle{ A={x:x C\ a C\ -2\leqslant x\leqslant 14}\)

I działania:
\(\displaystyle{ A-C=}\)
\(\displaystyle{ C B=}\)
\(\displaystyle{ B-C=}\)
\(\displaystyle{ C A=}\)
\(\displaystyle{ A B=}\)
\(\displaystyle{ B C=}\)
Awatar użytkownika
Szemek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4819
Rejestracja: 10 paź 2006, o 23:03
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 43 razy
Pomógł: 1407 razy

Wypisz wyrazy zbiorów, oraz wykonaj działania?

Post autor: Szemek »

w zadaniu czegoś brakuje w zbiorze A \(\displaystyle{ A={x:x C\ a}\)
ODPOWIEDZ