iloczyn uogólniony

Podzielność. Reszty z dzielenia. Kongruencje. Systemy pozycyjne. Równania diofantyczne. Liczby pierwsze i względnie pierwsze. NWW i NWD.
revell
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 57
Rejestracja: 15 wrz 2007, o 15:06
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: warszawa
Podziękował: 25 razy

iloczyn uogólniony

Post autor: revell »

Jak zapisać to wyrażenie bez iloczynu uogólnionego: \(\displaystyle{ log \prod_{n=1}^{\infty} (n+1)}\)
Awatar użytkownika
Lorek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7150
Rejestracja: 2 sty 2006, o 22:17
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ruda Śląska
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 1322 razy

iloczyn uogólniony

Post autor: Lorek »

Hmm, \(\displaystyle{ \infty}\)?
revell
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 57
Rejestracja: 15 wrz 2007, o 15:06
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: warszawa
Podziękował: 25 razy

iloczyn uogólniony

Post autor: revell »

Tak dokładnie jest w zadaniu i właśnie nie wiem co z tym zrobić.
Awatar użytkownika
Emiel Regis
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1495
Rejestracja: 26 wrz 2005, o 17:01
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 71 razy
Pomógł: 225 razy

iloczyn uogólniony

Post autor: Emiel Regis »

\(\displaystyle{ log \prod_{n=1}^{\infty} (n+1)=log2 + log3 + log4 + log5 + ...}\)
Awatar użytkownika
Lorek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7150
Rejestracja: 2 sty 2006, o 22:17
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ruda Śląska
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 1322 razy

iloczyn uogólniony

Post autor: Lorek »

revell, to co napisałem to wynik oczywiście można też tak jak to zrobił Drizzt zapisać to w postaci sumy.
ODPOWIEDZ