Równiania modularne
-
- Użytkownik
- Posty: 207
- Rejestracja: 8 kwie 2018, o 20:38
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 42 razy
Równiania modularne
Wykaż, że \(\displaystyle{ 2 ^{5n+1} + 4 ^{5n+1}-6=0\pmod{31}.}\)
Ostatnio zmieniony 6 maja 2018, o 17:24 przez SlotaWoj, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Poprawa wiadomości: \pmod. Zdanie zaczynamy dużą literą i kończymy kropką.
Powód: Poprawa wiadomości: \pmod. Zdanie zaczynamy dużą literą i kończymy kropką.
-
- Użytkownik
- Posty: 1116
- Rejestracja: 11 wrz 2015, o 19:18
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Górnicza Dolina
- Podziękował: 74 razy
- Pomógł: 115 razy
Równiania modularne
\(\displaystyle{ 2^{5n+1} = \left( 2^{5}\right)^{n} \cdot 2=32^{n} \cdot 2}\)
\(\displaystyle{ 4^{5n+1} = \left( 4^{5}\right)^{n} \cdot 2=32^{2n} \cdot 4}\)
Może tak Ci będzie łatwiej.
\(\displaystyle{ 4^{5n+1} = \left( 4^{5}\right)^{n} \cdot 2=32^{2n} \cdot 4}\)
Może tak Ci będzie łatwiej.
-
- Administrator
- Posty: 34285
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 5203 razy