Dowód niewymierności
-
- Użytkownik
- Posty: 4
- Rejestracja: 28 wrz 2007, o 22:38
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Przasnysz
- Podziękował: 2 razy
Dowód niewymierności
Jak mam wykazac ze \(\displaystyle{ \sqrt{7}}\) jest liczbą niewymierną ??
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2007, o 22:57 przez Kamelski, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Posty: 6607
- Rejestracja: 16 sty 2007, o 19:42
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 119 razy
- Pomógł: 1823 razy
Dowód niewymierności
Bylo juz sporo tego typu tematow. Masz i poczytaj:
https://matematyka.pl/viewtopic.php?t=41 ... wymiern%B1
https://matematyka.pl/viewtopic.php?t=41 ... wymiern%B1
POZDRO
https://matematyka.pl/viewtopic.php?t=41 ... wymiern%B1
https://matematyka.pl/viewtopic.php?t=41 ... wymiern%B1
POZDRO