Układ z 37

Podzielność. Reszty z dzielenia. Kongruencje. Systemy pozycyjne. Równania diofantyczne. Liczby pierwsze i względnie pierwsze. NWW i NWD.
Awatar użytkownika
mol_ksiazkowy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11409
Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 3155 razy
Pomógł: 748 razy

Układ z 37

Post autor: mol_ksiazkowy »

Ile rozwiązań ma układ
\(\displaystyle{ \begin{cases} a^2 + bc \equiv a \ (mod \ 37) \\ b(a+d) \equiv b \ (mod \ 37) \\ c(a+d) \equiv c \ (mod \ 37) \\ d^2 + bc \equiv d \ (mod \ 37) \\ ad - bc \equiv 1 \ (mod \ 37) \end{cases}}\)
?
Awatar użytkownika
Medea 2
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2491
Rejestracja: 30 lis 2014, o 11:03
Płeć: Kobieta
Podziękował: 23 razy
Pomógł: 479 razy

Układ z 37

Post autor: Medea 2 »

Tylko jedno - mozolne obliczenia prowadzą do wyniku \(\displaystyle{ a = d = 1}\), \(\displaystyle{ b = c = 0}\).
ODPOWIEDZ