Witam! Mam pytanie dotyczące przystawania modulo. Jeśli mam, że \(\displaystyle{ x=4 (modulo 10)}\) to czemu ono jest równoważne jeśli\(\displaystyle{ x}\) ma przystawać \(\displaystyle{ modulo 5}\) i \(\displaystyle{ modulo 2}\).
-- 10 kwi 2014, o 17:04 --
Będzie to:
\(\displaystyle{ x=0 (modulo 2)}\)
\(\displaystyle{ x=4 (modulo 5)}\)?
Przekształcenie równania modulo
- VillagerMTV
- Użytkownik
- Posty: 898
- Rejestracja: 18 cze 2013, o 23:29
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bieszczady
- Podziękował: 65 razy
- Pomógł: 40 razy