Witam,
Zupełnie nie mam pojęcia jak się zabrać za poniższe zadanie:
Znajdź liczbę naturalną \(\displaystyle{ n \neq}\) 813119 taką, że {n} \(\displaystyle{ { }^{(1)}}\) ={813119} \(\displaystyle{ ^{(1)}.}\)
Z góry bardzo dziękuję za pomoc.
Teoria Obliczeń - znajdowanie liczby naturalnej.
- JakimPL
- Użytkownik
- Posty: 2401
- Rejestracja: 25 mar 2010, o 12:15
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Katowice
- Podziękował: 43 razy
- Pomógł: 459 razy
Teoria Obliczeń - znajdowanie liczby naturalnej.
Przy tak sformułowanym problemie raczej nie spodziewałbym się odpowiedzi. Kompletnie nie wiadomo, co należy zrobić, wadliwy TeX w tym nie pomaga.
Teoria Obliczeń - znajdowanie liczby naturalnej.
Dzięki za uwagę,
niestety nie wiem jak to inaczej zapisać, jedyne co mi przychodzi na myśl to:
Znajdź liczbę naturalną \(\displaystyle{ n \neq}\) 813119 taką, że {n}^(1) ={813119}^(1)
dostałem również w międzyczasie podpowiedź:
niestety nie wiem jak to inaczej zapisać, jedyne co mi przychodzi na myśl to:
Znajdź liczbę naturalną \(\displaystyle{ n \neq}\) 813119 taką, że {n}^(1) ={813119}^(1)
dostałem również w międzyczasie podpowiedź:
chyba chodzi o liczbe gedla jesli sie nie myle
tzn. chodzi o znalezienie takiego "n" ktore bedzie mialo jako program takie same działanie jak te "813119"