Jak obliczyć
\(\displaystyle{ \left( \frac{-23}{59} \right)}\)
Pomoże ktoś?
Wyliczanie symbolu Legendre'a
Wyliczanie symbolu Legendre'a
Ostatnio zmieniony 6 sty 2013, o 23:46 przez Sylwek, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie podpinaj się pod cudze tematy. Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Nie podpinaj się pod cudze tematy. Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
-
- Użytkownik
- Posty: 29
- Rejestracja: 1 sty 2013, o 20:30
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 4 razy
- Pomógł: 4 razy
Obliczyć wartość symbolu Legendre'a - sprawdzenie
Z wł. symbolu Legendre'a
\(\displaystyle{ \left( \frac{-23}{59} \right)=\left( \frac{36}{59} \right)=\left( \frac{6^2}{59} \right)=1}\)
\(\displaystyle{ \left( \frac{-23}{59} \right)=\left( \frac{36}{59} \right)=\left( \frac{6^2}{59} \right)=1}\)