NWD z jedną niewiadomą
- blackbird936
- Użytkownik
- Posty: 280
- Rejestracja: 28 lis 2011, o 13:28
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 53 razy
- blackbird936
- Użytkownik
- Posty: 280
- Rejestracja: 28 lis 2011, o 13:28
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 53 razy
- bb314
- Użytkownik
- Posty: 871
- Rejestracja: 3 sie 2012, o 19:01
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Namysłów
- Podziękował: 7 razy
- Pomógł: 321 razy
NWD z jedną niewiadomą
\(\displaystyle{ n=20k<300\ \ \ \ \to\ \ \ \ 0<k<15}\)
\(\displaystyle{ k}\) musi być liczbą, która nie dzieli się przez żaden podzielnik liczby \(\displaystyle{ 300=2\cdot2\cdot3\cdot5\cdot5}\)
\(\displaystyle{ k}\) musi być liczbą, która nie dzieli się przez żaden podzielnik liczby \(\displaystyle{ 300=2\cdot2\cdot3\cdot5\cdot5}\)
- blackbird936
- Użytkownik
- Posty: 280
- Rejestracja: 28 lis 2011, o 13:28
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 53 razy
NWD z jedną niewiadomą
bb314 pisze:\(\displaystyle{ n=20k<300\ \ \ \ \to\ \ \ \ 0<k<15}\)
\(\displaystyle{ k}\) musi być liczbą, która nie dzieli się przez żaden podzielnik liczby \(\displaystyle{ 300=2\cdot2\cdot3\cdot5\cdot5}\)
Dzięki !