liczby pierwsze

Podzielność. Reszty z dzielenia. Kongruencje. Systemy pozycyjne. Równania diofantyczne. Liczby pierwsze i względnie pierwsze. NWW i NWD.
KasienkaG
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 385
Rejestracja: 2 lut 2011, o 14:01
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Www
Podziękował: 15 razy
Pomógł: 3 razy

liczby pierwsze

Post autor: KasienkaG »

Jak znaleźć wartość \(\displaystyle{ \pi\left( x\right)}\), \(\displaystyle{ \frac{x}{\ln \left( x\right) }}\) oraz \(\displaystyle{ Li\left( x\right)}\) dla x=100 i 1000?
Awatar użytkownika
Zordon
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4977
Rejestracja: 12 lut 2008, o 21:42
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 75 razy
Pomógł: 910 razy

liczby pierwsze

Post autor: Zordon »

Pierwsze to polecam użyć wolframa albo napisać sobie program. Z pozostałymi poradzi sobie dobry kalkulator.
ODPOWIEDZ