Podać liczbę rozwiązań układu
\(\displaystyle{ NWD(x, y) = 23}\)
\(\displaystyle{ 3x + 5y = 1012}\)
w liczbach naturalnych.
NWD w układzie równań
- blackbird936
- Użytkownik
- Posty: 280
- Rejestracja: 28 lis 2011, o 13:28
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 53 razy
NWD w układzie równań
Ostatnio zmieniony 22 paź 2012, o 01:40 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale.
- Premislav
- Użytkownik
- Posty: 15687
- Rejestracja: 17 sie 2012, o 13:12
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 196 razy
- Pomógł: 5221 razy
NWD w układzie równań
\(\displaystyle{ x=23m\\
y=23t\\
m,t \in \NN\\
1012=230 \cdot 4+92=44 \cdot 23}\)
y=23t\\
m,t \in \NN\\
1012=230 \cdot 4+92=44 \cdot 23}\)
Ostatnio zmieniony 21 paź 2012, o 15:54 przez Althorion, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości. Do łamania linii służy \\.
Powód: Poprawa wiadomości. Do łamania linii służy \\.