Obliczanie potęg
Obliczanie potęg
Jak obliczyć \(\displaystyle{ 2^{147}}\) ?
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2012, o 09:05 przez scyth, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Całe wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach[latex] [/latex] .
Powód: Całe wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach
- wujomaro
- Użytkownik
- Posty: 2154
- Rejestracja: 27 lis 2009, o 19:02
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 11 razy
- Pomógł: 299 razy
Obliczanie potęg
A po co?
Obliczenie \(\displaystyle{ 2^{147}}\) to \(\displaystyle{ 2^{147}=2 \cdot 2 \cdot ... \cdot 2}\), a czynników jest \(\displaystyle{ 147}\).
Pozdrawiam!
Obliczenie \(\displaystyle{ 2^{147}}\) to \(\displaystyle{ 2^{147}=2 \cdot 2 \cdot ... \cdot 2}\), a czynników jest \(\displaystyle{ 147}\).
Pozdrawiam!