Jak ugryźć taki układ równań?
\(\displaystyle{ \begin{cases} 59=\left( 68+k1\right)modN \\ 84=\left( 68+2k1\right)modN \end{cases}}\)
Równanie z niewdiaomą w modulo
-
- Użytkownik
- Posty: 306
- Rejestracja: 10 maja 2008, o 11:38
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Toruń
- Pomógł: 36 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 30
- Rejestracja: 25 kwie 2010, o 11:51
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Szczecin
- Pomógł: 2 razy
Równanie z niewdiaomą w modulo
K1 jest zmienną raczej chodzi o ogólną metodę rozwiązywania takich układów równań o ile taka istnieje.
Tutaj było to potrzebne przy deszyfrowaniu plików.
Tutaj było to potrzebne przy deszyfrowaniu plików.
-
- Użytkownik
- Posty: 114
- Rejestracja: 10 wrz 2010, o 17:37
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 16 razy
Równanie z niewdiaomą w modulo
Nie wiem, co tu jest do obliczenia, czy k1, czy N i czy nie zaczynam od złej strony.
\(\displaystyle{ a=b(modN) \wedge a'=b'(modN) \Rightarrow a-a'=b-b'(modN)}\)
W Twoim układzie zostało mi takie cuś:
\(\displaystyle{ 25=k1(modN)}\)
Choć nie ukrywam, że nie wiem, czego szukam?
Pozdrawiam
\(\displaystyle{ a=b(modN) \wedge a'=b'(modN) \Rightarrow a-a'=b-b'(modN)}\)
W Twoim układzie zostało mi takie cuś:
\(\displaystyle{ 25=k1(modN)}\)
Choć nie ukrywam, że nie wiem, czego szukam?
Pozdrawiam