jak to zapisać?

Podzielność. Reszty z dzielenia. Kongruencje. Systemy pozycyjne. Równania diofantyczne. Liczby pierwsze i względnie pierwsze. NWW i NWD.
mykk
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 27 sty 2011, o 22:00
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska

jak to zapisać?

Post autor: mykk »

100 \(\displaystyle{ ^{ \frac{-3}{4}}\) jest równe ok 0,03162278 wówczas 100 \(\displaystyle{ ^{\frac{5}{4}}\) jest równa ok 316,23
Ostatnio zmieniony 30 sty 2011, o 22:30 przez mykk, łącznie zmieniany 1 raz.
smerfetka007
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 208
Rejestracja: 3 lip 2005, o 18:42
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Łódź
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 34 razy

jak to zapisać?

Post autor: smerfetka007 »

\(\displaystyle{ 100^{- \frac{3}{4}}*100^2=100^{ \frac{5}{4}}}\)
czyli mnożysz przez 1000
ODPOWIEDZ