obliczyć wszystkimi metodami

Podzielność. Reszty z dzielenia. Kongruencje. Systemy pozycyjne. Równania diofantyczne. Liczby pierwsze i względnie pierwsze. NWW i NWD.
gelo21
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 95
Rejestracja: 24 kwie 2009, o 10:40
Płeć: Mężczyzna
Pomógł: 2 razy

obliczyć wszystkimi metodami

Post autor: gelo21 »

Obliczyć (wszystkimi możliwymi przykładami)
a) \(\displaystyle{ \left( \frac{5}{83} \right)}\)
b) \(\displaystyle{ \left( \frac{24}{83} \right)}\)
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3248 razy

obliczyć wszystkimi metodami

Post autor: anna_ »

Co oznacza ten zapis:
\(\displaystyle{ \left( \frac{5}{83} \right)}\)
?
gelo21
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 95
Rejestracja: 24 kwie 2009, o 10:40
Płeć: Mężczyzna
Pomógł: 2 razy

obliczyć wszystkimi metodami

Post autor: gelo21 »

Tu chodzi symbol Legendre'a
fala21
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 136
Rejestracja: 20 lip 2009, o 00:30
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 15 razy
Pomógł: 3 razy

obliczyć wszystkimi metodami

Post autor: fala21 »

... adratowych
ODPOWIEDZ