układ w lczbach naturalnych

Podzielność. Reszty z dzielenia. Kongruencje. Systemy pozycyjne. Równania diofantyczne. Liczby pierwsze i względnie pierwsze. NWW i NWD.
gelo21
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 95
Rejestracja: 24 kwie 2009, o 10:40
Płeć: Mężczyzna
Pomógł: 2 razy

układ w lczbach naturalnych

Post autor: gelo21 »

Rozwiązać w liczbach naturalnych układ :
\(\displaystyle{ \begin{cases} x ^{2}=y-1\\y ^{} 2=z-1 \\ z ^{2}=x-1\end{cases}}\).
Ahhaa
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 68
Rejestracja: 14 paź 2010, o 22:39
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: kraj walecznych obrońców krzyża
Pomógł: 3 razy

układ w lczbach naturalnych

Post autor: Ahhaa »

kilka postów niżej : /
222350.htm
ODPOWIEDZ