Zadanie [1 liceum]

Podzielność. Reszty z dzielenia. Kongruencje. Systemy pozycyjne. Równania diofantyczne. Liczby pierwsze i względnie pierwsze. NWW i NWD.
Awatar użytkownika
bleze
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 157
Rejestracja: 10 paź 2006, o 22:13
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 5 razy

Zadanie [1 liceum]

Post autor: bleze »

\(\displaystyle{ \frac{3^{\frac{1}{3}}+2,5}{3^{\frac{1}{3}}-2,5}}\)

Zeby rozwiązać należy sprowadzić do odpowienie ułamki do wspólnego mianowanika czy jest jakiś inny sposób na rozwiązanie tego działania?
Awatar użytkownika
Calasilyar
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2656
Rejestracja: 2 maja 2006, o 21:42
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław/Sieradz
Podziękował: 29 razy
Pomógł: 410 razy

Zadanie [1 liceum]

Post autor: Calasilyar »

wzór na różnicę sześcianów
ODPOWIEDZ