przyporządkowanie liczb do zbiorów

Podzielność. Reszty z dzielenia. Kongruencje. Systemy pozycyjne. Równania diofantyczne. Liczby pierwsze i względnie pierwsze. NWW i NWD.
filutylu
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 10 paź 2010, o 19:29
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Tarnów
Podziękował: 1 raz

przyporządkowanie liczb do zbiorów

Post autor: filutylu »

Ze zbioru

\(\displaystyle{ A={ \frac{1}{7} , \frac{ \pi }{3},0,- \sqrt{2 \frac{1}{4} },0,2(31), - \frac{8}{2}, \sqrt{10}+4 }}\)

wypisz liczby

a) naturalne

b) całkowite

c) wymierne

d) niewymierne
Ostatnio zmieniony 24 paź 2010, o 21:53 przez Crizz, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale. Bardziej pasuje tu Teoria liczb.
ODPOWIEDZ