Uczennica rozwiazała test złozony z 60 pytan. Za kazda dobra odpowiedz otrzymała
11 punktów, za kazda zła - minus 8 punktów, a za pytanie pozostawione bez odpowiedzi - 0 punktów.
W sumie uczennica otrzymała 24 punkty. Na ile pytan odpowiedziała dobrze, a na ile zle? Znajdz
wszystkie mozliwe rozwiazania.
Wszytskie możliwości równania.
Wszytskie możliwości równania.
\(\displaystyle{ \begin{cases}a+b+c = 60 \\
11a - 8b = 24\end{cases}}\)
trzy niewiadome dwa równania - więc rozwiązań jest nieskończona ilość. Dodatkowo na \(\displaystyle{ a, b, c}\) nakładasz warunek, że muszą być liczbami naturalnymi i dostajesz tylko część z nich.
11a - 8b = 24\end{cases}}\)
trzy niewiadome dwa równania - więc rozwiązań jest nieskończona ilość. Dodatkowo na \(\displaystyle{ a, b, c}\) nakładasz warunek, że muszą być liczbami naturalnymi i dostajesz tylko część z nich.
Ostatnio zmieniony 20 paź 2010, o 10:14 przez Qń, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm
Powód: Brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm