przekształcenie wyrażenia

Podzielność. Reszty z dzielenia. Kongruencje. Systemy pozycyjne. Równania diofantyczne. Liczby pierwsze i względnie pierwsze. NWW i NWD.
Bajzelman
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 29 maja 2010, o 19:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: NS

przekształcenie wyrażenia

Post autor: Bajzelman »

Jak przekształcić poniższe wyrażenie dla podanej wartości \(\displaystyle{ r}\), tak aby z lewej strony równania otrzymać stosunek \(\displaystyle{ \frac{d_z}{d_w}}\) ?

\(\displaystyle{ k_r = \sqrt{\left( \frac{d_w^2}{d_z^2-d_w^2}p\right)^2 + 3\left(\frac{1}{4} \frac{d_z^2 d_w^2}{d_z^2 - d_w^2} p \right)^2 \frac{1}{r^4}}}\)
Ostatnio zmieniony 31 maja 2010, o 13:05 przez M Ciesielski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9833
Rejestracja: 18 gru 2007, o 03:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 90 razy
Pomógł: 2632 razy

przekształcenie wyrażenia

Post autor: »

Nie da się.

Q.
ODPOWIEDZ